Denkvaardigheden als basis voor het ontwerpen van door technologie ondersteunde leerdoelen

De inzet van technologie eenvoudig gemaakt.

Veel leerkrachten vinden het momenteel nog lastig om technologie in te zetten voor het leren van de leerling. Hier zijn verschillende redenen voor. Te denken valt bijvoorbeeld aan het gevoel dat randvoorwaarden om technologie te gebruiken niet op orde zijn op school, het spannend vinden om technologie te gebruiken en het hebben van twijfels over het nut van technologie voor het leren van een leerling.

In deze workshop zal Paul van Viegen, docent en onderwijskundige op het gebied van technologie, u laten ervaren dat de inzet van technologie helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Aan de hand van een schema ontwerpt u stap voor stap een leerdoel waarbij u nadenkt over welke denkvaardigheden een leerling moet gebruiken om het leerdoel te kunnen behalen en welke technologie de leerling in het proces kan ondersteunen.

Om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten is het verzoek de onderstaande drie kennisclips te bekijken vóór aanvang van de workshop. Hierdoor beschikt u over de juiste voorkennis. Het kost u ongeveer een kwartier en is zeker ook de moeite waard om te bekijken wanneer u de workshop niet kunt bezoeken.

 

(Video 1: Technologie in het onderwijs)

(Video 2: Leren en leven in de 21e eeuw)

(Video 3: Hogere- orde denkvaardigheden stimuleren in de klas)

VO
Location: Theater Geel Date: 5 February 2020 Time: 15:00 - 15:30 Paul van Viegen