Kim Schouten-Entius

Kim is de oprichter van het NJI gecertificeerde programma KIC. Daarnaast is Kim docent lichamelijke opvoeding op het Tabor College locatie d’Ampte. In de bijna 12 jaar onderwijs ervaring heeft zij ervaren dat er in het VO behoefte is aan meer lessen in het kader van sociaal emotionele ontwikkeling. Voor het basisonderwijs zijn er veel programma’s, maar voor het VO is dit nog beperkt.

De ontwikkeling van het programma KIC is ongeveer 8 jaar geleden begonnen met het vraagstuk over hoe we met elkaar een veiligere schoolomgeving konden creëren voor onze leerlingen, ouders en medewerkers. Het programma draait inmiddels op 15 VO scholen. Dit zijn scholen variërend van VMBO tot aan HAVO/VWO. Het programma is inmiddels gecertificeerd door het NJI en een onderdeel van de gezonde school.

KIC staat voor kracht in controle en ondersteunt in de ontwikkeling van de individuele sociale vaardigheden en het groepsproces. De fysieke lessen worden wekelijks klassikaal aangeboden door eigen docenten van de school.

Missie 2020: Meer scholen en leerlingen laten profiteren van het effect dat KIC kan hebben op de sfeer binnen de klas en de school en de individuele sociale ontwikkeling.


Related Sessions

View full schedule