MBO4you

Over Pair Education

Pair Education bv is een relatief nieuwe speler (april -2018) opgericht door Paul de Wit en Irene van Bruggen in de educatieve markt, Paul en Irene zijn jarenlang via de grootste spelers in de markt actief zijn geweest. Daarmee beschikken we over diepgaande kennis van de educatiemarkt, haar processen en technologieën. Wij hebben passie voor- en visie op onderwijs en ontwikkelen concrete initiatieven om verbetering en vernieuwing te realiseren.

Een van deze initiatieven is de saas-dienst TOEGANG.ORG, waarmee ook de kleinste en grotere (educatieve) uitgeverijen digitaal materiaal kunnen ontsluiten via de (ECK) keten (maar ook daarbuiten). Op deze manier willen we bereiken dat er meer online materiaal op een gemakkelijke en uniforme wijze beschikbaar komt.

Visie op de leermiddelenketen van morgen

Als het gaat om visie dan is het gemakkelijk om met een blanco blad te dromen over een prachtige toekomst. Een visie is echter een perspectief, en iedereen heeft een eigen perspectief. Belangrijk is daarom om een visie in wording ook snel gedeeltelijk te realiseren, zodat mensen dit kunnen toetsen en zich thuis kunnen gaan voelen in dat perspectief. Dit doen we door juist de huidige situatie in gedachten te houden. Het gaat dus niet zozeer om het toekomstideaal alleen, maar om hoe je in stappen daar in de buurt kunt komen vanaf het huidige vertrekpunt.

Onderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling en welvaart van onze samenleving. Het is essentieel dat kwalitatief en effectief onderwijs voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is, zowel (proces)technisch als financieel.

Welke Initiatieven zijn er nu:

Op dit moment is MBO4YOU nav de leermiddelen marktconsultatie op de markt als Pilot met 2 grote ROC’s. Te weten het Roc van Amsterdam en het Horizon College. MBO4YOU is een antwoord op de vraag hoe ziet de toekomst van de leermiddelenketen eruit. En bevat eigenlijk de volgende elementen:

  • Regiedoor zelf de leermiddelenlijst samen te stellen. Altijd inzicht in de kosten per opleiding, methodeadvies nodig? de uitgever helpt graag.
  • Deelsnel en makkelijk de leermiddelenlijsten met elke student of docent binnen je onderwijsinstelling.
  • Studentenhebben bestel- en keuzevrijheid. Aanschaffen van leermiddelen waar je wilt en wanneer je ze nodig hebt.
  • Vergelijkhier als student en docent de voorgeschreven en door jou gekozen leermiddelen op prijs, service en leverancier.
  • Digitaalleermiddel aangeschaft? Start wanneer je wilt met je digitale leermateriaal snel en zonder gedoe met MBO4YOU.

Naast MBO4YOU zal er medio Januari ook een andere initiatief starten waarmee wij niet op de Ipon zullen staan maar wel de moeite waard is om te vermelden. Dat is de leermiddelenshop.nl een plek waar aanbieders educatief materiaal kunnen vermarkten.