Schoolyear

Goed onderwijs begint met Focus

Aanleiding
De inzet van digitale hulpmiddelen in het onderwijs brengt vele voordelen met zich mee, zo helpt het bijvoorbeeld bij lesdifferentiatie en verhoogt het de motivatie bij leerlingen. Laptops introduceren echter ook een grote (en verleidelijke) bron aan afleiding. Het continu verwerken van kortstondige impulsen (e.g. chatberichten of social media) heeft een grote impact op de concentratie van de leerling.
De uitdaging is om de leerlingen te laten profiteren van de digitalisering in het onderwijs en ze tegelijkertijd te beschermen voor deze afleidingsruis. Dit brengt echter een additionele uitdaging met zich mee: de privacy- en veiligheidsnormen die gesteld worden aan enige regulatie op een privé laptop.

Schoolyear blinkt uit in eenvoud en is 100% Privacy vriendelijk

Schoolyear minimaliseert (whitelist) applicaties en websites die niet tot de opgegeven lesstof behoren, zonder de privacy van de leerling te schenden. Daarmee hanteert Schoolyear een unieke aanpak, aangezien alternatieve oplossingen bijvoorbeeld gebruikmaken van schermdeling, waarbij de docent actief de schermactiviteit van de leerling controleert.
Doordat Schoolyear voldoet aan deze privacy eis en de leerling volledig controle heeft over zijn laptop, is deze applicatie ook geschikt voor BYOD. Daarnaast is Schoolyear gekoppeld aan het lesrooster, waardoor leerlingen per les automatisch aan de juiste docent gekoppeld worden en de applicatie enkel actief is tijdens de les.