Scottie Go

Digitale 21ste-eeuwse vaardigen zijn sterk groeiend. Steeds meer scholen maken gebruik van digitaal lesmateriaal. Begin 2019 heeft Digileren kennisgemaakt met Scottie Go! een fantastisch spel om kinderen vanaf jonge leeftijd te leren programmeren. Het spel is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op scholen en de combinatie van bordspel en app zorgt ervoor dat kinderen kunnen samenwerken, wat uniek is. Hierdoor was Digileren gelijk enthousiast, maar het spel was nog niet verkrijgbaar in het Nederlands.
Voor de realisatie van een Nederlandse versie is Digileren, gezien de flinke geld- en tijdsinvestering, op zoek gegaan naar partners. Die partners zijn gevonden in Software Studio Hoorn en Baby Plus.

Deze drie partners zijn gezamenlijk de uitdaging aangegaan en dit heeft begin oktober geresulteerd in de eerste Nederlandse Scottie Go! spellen. De bijbehorende app, docentenhandleiding en voortgangskaarten zijn uiteraard ook vertaald naar het Nederlands én we hebben lesplannen geschreven. In de lesplannen wordt tevens de link gelegd naar de leerlijn Programmeren (computational thinking). Wanneer het spel volledig wordt uitgespeeld, worden namelijk alle leerdoelen van deze leerlijn volledig afgedekt!

Op dit moment handelt Scottie Go! Nederland nog tijdelijk onder Digileren BV. Begin 2020 zal er een aparte organisatie voor Scottie Go! Nederland opgericht worden.
Ons streven is om Scottie Go! bij zoveel mogelijk scholen te introduceren, zodat de kinderen op een leuke, interactieve en sociale manier kunnen leren programmeren. De arbeidsmarkt van nu en de toekomst schreeuwt namelijk om mensen in de techniek. Natuurlijk wil niet ieder kind programmeur worden, maar een groot deel van de vaardigheden die ze opdoen, is ook belangrijk voor veel andere beroepen.